IMM Invest România: Sunt incluse și profesiile liberale printre beneficiarii programului

Legea privind aprobarea OUG nr. 42/2020 referitoare la programul de susținere a întreprinderilor mici și mijlocii – IMM Invest România a fost adoptată de Camera Deputaților.

Actul normativ aduce modificări OUG nr. 42/2020 în sensul măririi plafonului total al garanțiilor care pot fi acordate în cadrul programului pentru anul 2020, acesta fiind, conform noilor prevederi, de 30 de miliarde de lei.

Modificările vizează, printre altele, și categoriile de entități care pot beneficia de garanțiile de stat incluse în program, fiind incluse aici și profesiile liberale. Astfel, potrivit art. I pct. 2 din actul normativ, „beneficiarul programului este operatorul economic care (…) îndeplinește condițiile de încadrare în categoria întreprinderilor mici cu capitalizare de piață medie, inclusiv profesioniștii așa cum sunt reglementați de art. 3 alin. (2) din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil, republicată, cu modificările și completările ulterioare, și de formele de organizare a profesiilor liberale”.

Citiți mai multe în revista CECCAR Business Magazine.

Leave your comment